Skip to content

IZLAGAČI

Među izlagačima moći ćete naći maslinare sa svojim maslinovim uljima i drugim proizvodima od maslina, ali i razne druge proizvode koji se dobro vežu uz maslinovo ulje kao sir, pršut i drugi prehrambeni i neprehrambeni proizvodi.

Dragi budući izlagači,

broj stolova je ograničen, stoga molimo da pošaljete svoje prijave pravovremeno!

Kontakt za izložbene stolove: 091 294 4447 (Duška Kolar)

ODAK OLIVO - ODAKOVO ULJE

OPG Odakovo Ulje (prije Šimunović-Odak) aktivnije se maslinarstvom bavi zadnjih cca 25 god. Tradicija uzgoja maslina seže još od doba Dubrovačke Republike. Nasadi su oslonjeni na tradicionalnu autohtonu sortu oblica i k njoj dodane sorte levantinka, lastovka bjelica dubrovačka te neke introducirane sorte u manjem opsegu. Maslinici raštrkani po uzgojnome području Ošlje-dubrovačko primorje. Sve skupa 3000 stabala, što starih što novih nasada. U našoj obitelji tradicionalno mjesto imaju i proizvodi od maslina. Na ovogodišnjem festivalu će se predstaviti s jednim monosortnim uljem (lastovka SELEKCIJA 2022.), i blendom oblice, levantinke i lastovke kao i crnim i zelenim maslinama.

STANCIJA ST. ANTONIO

Stancija St. Antonio je ekološki proizvođač maslina i maslinovog ulja.
U ponudi imamo: Ekstra djevičansko maslinovo ulje iz Ekološkog uzgoja, pekmez od šljiva, salata od paprike i šalša od rajčice.

 

EXOTIC KING

Poduzeće Šulog d.o.o. Osnovano je 1996. g. S namjerom uzgoja egzotičnog voća i povrća. Tvrtka je počela uzgojem Kiwana, a danas kao najveće poduzeće u Hrvatskoj toga tipa u mogućnosti je isporučiti veći broj egzotičnih proizvoda u svježem stanju. Tim poduzeća Šulog d.o.o. služi svoje kupce 7 dana u tjednu s motom: “Upravo ubrano na Vaš stol”.

ZLATNA ŠOLTANKA

Šoltansko maslinovo ulje Udruge „ZLATNA ŠOLTANKA“ osvajalo je godinama na domaćim maslinarskim manifestacijama najviša priznanja. Zadnje četiri godine „Šoltansko“ se probilo na sami vrh najboljih maslinovih ulja na svijetu.

 

Pepefiš

OPG obitelji Dražin nalazi se u Kaštel Kambelovcu, tradicionalnom ribarskom mjestu. Generacije mještana prenose svoje znanje ribarenja, soljenja i mariniranja ribe. Pepefiš je proizvod nastao neobičnom kombinacijom mariniranih inćuna i crvenih papričica.
 
 

OPG GRGO LUČIĆ

Eterična ulja od bilja sa otoka Hvara. Zbog vapnenastog i škrtog tla, sa najviše sunčanih sati u Hrvatskoj, ulje koje se proizvodi je iznimne kvalitete.
 
 

UDRUGA ULTRA EXTRA

Udruga uljara šibensko-knjinske županije, Ultra-Extra okuplja uljara koji žele biti bolji od najviše kategorije kvalitetete maslinovog ulja a to je extradjevičansko maslinovo ulje. Cilj udruge je promocija maslinarstva na gastro sceni Hrvatske.

 
 

DEMETRA ALFA

Osim što uzgajamo haskap i prodajemo ga svježeg te kao sirovinu u voćnoj industriji, također pravimo i sok haskapa pakiran u staklenu ambalažu. Mala tvrtka s najvećim ekološkim voćnjakom haskapa u Europi.
 
 

OPG IVAN PRGOMET

Pronađite nas u Rovinju gdje više od 20 godina uz naš rasadnik proizvodimo voćne kulture i prodajemo svježe ili sušene plodove voća.
 
 

OPG RISTIĆ VALTER

Ekstra djevičansko maslinovo ulje Lacusso je proizvod vrijednih ruku malog obiteljskog proizvođača Ristić iz Vodnjana. OPG je aktivan 13 godina (od2010.), ali strast i tradicija seže još od 1930-ih, kad se naš pranono počeo time baviti.
 

TURINELA

Naše obiteljsko imanje temelji se na znanju, predanosti kvaliteti bez kompromisa, kao i dijeljenju hrane i radosti s našim prijateljima i kupcima.
 
 

VINA KOS

Obitelj Kos, čija se ljubaznost i gostoljubivost pamti i u koju su se uvjerili brojni poslovni ljudi, gosti i ostali namjernici u Hrnjancu na poznatoj Vinskoj cesti zelinskog kraja, posjeduje vrlo uređeno gospodarstvo, s prostranom i modernom obiteljskom kućom. Uz nezaobilaznu vrsnu kapljicu, svakome će ostati u sjećanju bakina kuhinja i odlične “perice”, te drugi domaći specijaliteti.
 
 

MROTINE d.o.o.

Mrotine d.o.o. je obiteljska tvrtka iz Kali na otoku Ugljanu.
Mjesto Kali je kolijevka Hrvatskog ribarstva, a slavu i ugled Kaljski ribari stekli su na svim morima Svijeta.
Djelatnosti naše tvrtke su tradicionalno otočke, ribarstvo odnosno ulov male plave ribe te proizvodnja maslinovog ulja i vina.
 
 

ANSER INT d.o.o.

Anser int.d.o.o., bavi se proizvodnjom i distribucijom vrhunskih proizvoda od guščjeg mesa, iznimne kvalitete pripravljenih po recepturama majstora kulinarstva.
 
 
 

OPG LUPIĆ

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Lupić, Elene i Vedrana Lupić, iz Bala registrirano je 2009. godine, iako je djelatnost započela sadnjom prvog maslinika 2000. godine. Od tada pa do danas očišćeno je i stavljeno u funkciju 30 ha zemljišta, od čega je zasađeno 5400 stabala maslina, 450 stabala mendula, 400 smokava i 400 lješnjaka. 
 
 
vilma_slastice_fmz copy@2x

VILMA SLASTICE

Vilma slastice postoje već preko 25 godina i sve te godine smo usmjereni prema razvijanju vrhunskih slastica, kako okusom, tako i izgledom. Najpoznatiji naš proizvod je Rabska torta čija receptura potječe iz 1177. godine. Proizvodimo veliki izbor keksa, kolača i čokolade a imamo i dvije vrste vrhunskog piće koji se oslanjaju isto na Rabsku tradiciju. U našem redovnom asortimanu su praline s maslinovim ulje, Medeteraneo keksi s maslinama kao i još nekoliko proizvoda u kojima i obavezan sastojak plod masline.

VINA BERNOBIĆ

Priča Bernobić vina je započela davne 1898. u malom istarskom selu Markovac nedaleko od Višnjana koje je još od antičkih vremena bio poznat kao kraj lijepih vinograda i dobroga vina, kad su naši noni obrađivali 20 ha zemlje koju su kroz svoj rad kupovali od ljudi, a sav svoj trud i zaradu ulagali u zemlju na kojoj je najviše bila zastupljena vinova loza i maslina.

 

OPG DANIJEL PREKALJ "SOPELA"

Nasi maslinici nalaze se u okolici Kastelira I Labinci u lstri. Na nasem OPG-u imamo zasadeno 1000 maslina raznih sorti od kojih izdvajamo:lstarska
bjelica,Buza,Leccino,Coratina,Frantoio,Pendolino,Moraiolo. Od nagrada izdvajamo: Zlatna medalja Split,Medulin,Krasica,posebno priznanje sa sudjelovanja na izlozbi u Trstu “OLIO CAPITALE” te “AIPO” u Veroni. Posebno smo ponosni na visegodisnje uvrstavanje u najprestizniji vodic najboljih svjetskih maslinovih ulja “FLOS OLEI” te zlatnom medaljom na Festivalu maslinovih ulja u Zabrebu. Naziv naseg maslinovog ulja je “Sopela” koje je dobilo naziv po tipicno istarskom glazbalu tipa oboe koje se izraduje iz drva, a najvrjednije su i najljepse zvuce one izradene iz drva masline.

 

OTRES

Poljoprivredno gospodarstvo OTRES uzgojem maslina i proizvodnjom maslinovog ulja na istoimenom poljoprivrednom imanju u Ostrovici (Zadarska županija) bavi se od 2010. godine. U maslinicima kojima se upravlja po načelima ekološke proizvodnje uz nadzor ovlaštenog kontrolnog tijela uzgaja se 1.300 maslina 12 različitih sorti – 6 hrvatskih (oblica, krvavica, istarska bjelica, buža, drobnica i levantinka) te 6 inozemnih (leccino, pendolino, coratina, carolea, frantoio i ascolana). Od uzgojenih maslina svake se godine proizvode 2-3 vrste ekološkog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, koje poljoprivredno gospodarstvo na tržište plasira izravnom prodajom, u sklopu ugostiteljske ponude restorana, poslovnih poklona namijenjenih tvrtkama te putem maloprodaje. Osim uzgojem maslina koje predstavlja najznačajniji dio proizvodnje, u sklopu poljoprivrednog gospodarstva uzgaja se i oko 20.000 sadnica ljekovitog bilja, uglavnom lavande i smilja, te 400 badema, smokava i ostalih voćaka. Uz izbor maslinovih ulja, na izložbenom prostoru u sklopu 8. Festivala maslina poljoprivredno gospodarstvo predstavit će i proizvode od smokava.


RHEOS extra virgin olive oil

Rheos EVOO je proizvođač maslinovog ulja koji dolazi iz Novigrada, Istra. Od osnivanja branda Rheos 2018. do danas osvojili smo preko 30 međunarodnih nagrada. Mladi maslinari koji svoju proizvodnju njeguju u duhu ekološke proizvodnje.

OPG BELCI – MELOTO

OPG Matteo Belci postoji od davne 1992. godine. Osnivači su Lorenzo i Livio Belci. Najvažnije je da uzgajamo kultivari masline starije i od 300 godina, autohtone sorte za to podneblje.

Sirana MAJCANI

Majcani su obiteljsko gospodarstvo koje se bavi uzgojem mliječnih krava, proizvodnjom mlijeka te prerade istog na vlastitoj farmi. Proizvode razne vrste sireva, kao i sireve s raznim dodacima (tartufi, slatka paprika, chilli, vlasac, papar), jogurte, vrhnje, skutu, domaće GHEE maslo i maslac. Svi proizvodi rađeni su po tradicionalnoj recepturi.

ČERNEKA maslinovo ulje

Obitelj Černeka od davnina ima tradiciju uzgoja maslina, naslijeđenu od svojih predaka, u predjelu Sovinjak kod Buzeta. Na najsjevernijoj kontinentalnoj točki poluotoka sjeverne Istre rastu maslinici na terasastom vapnenačkom i vapnenačkom tlu 210-290 metara nadmorske visine. Masline prerađujemo naprednom tehnologijom u vlastitoj uljari Torkop. U ponudi imamo 3 monosortna ulja Istarska Črnica, Istarska bjelica i Leccino i jedno višesortno Blended. Ekstra djevičansko maslinovo ulje “Černeka” nagrađivano je mnogim zlatnim medaljama u Hrvatskoj i izvan Hrvatske.

CHOCO SLASTICE

Proizvodimo čokoladne praline, dražeje i kakaove namaze.
Izlagat ćemo kakaov namaz od rogača s maslinovim uljem, čokoladne praline punjene s maslinovim uljem, maslinama – tartufima, te čokoladni dražeji maslina kandirana u čokoladi.

ECOVIT 1989 d.o.o.

Proizvođačka i izvozno orijentirana tvrtka sa vlastitim istraživačko-logističkim centrom. Proizvodi poboljšivače tla Agrovit i Agrovit HSF, čija je učinkovitost i neštetnost za prirodu potvrđena do sada kroz 17 znanstvenih istraživanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Agrovit djeluje po totalno različitom konceptu od sličnih proizvoda, pospješujući rast biljaka za 20% do 80%, smanjujući nitrate i nitrite u tlu za 47% i bolje vežući vlagu u tlu. Uspješno se primjenjuje u maslinarstvu, vinogradarstvu, voćarstvu, uzgoju industrijskog bilja i hortikulturi.

OPG Danijel Prekalj – SOPELA

Naši maslinici nalaze se u okolici Kaštelira I Labinci u Istri. Na našem OPG-u imamo zasađeno 1000 maslina raznih sorted od kojih izdvajamo:Istarska bjelica, Buža, Leccino, Coratina, Frantoio, Pendolino, Moraiolo. Od nagrada izdvajamo: Zlatna medalja Split, Medulin, Krasica, posebno priznanje sa sudjelovanja na izložbi u Trstu “OLIO CAPITALE” te “AIPO” u Veroni. Posebno smo ponosni na višegodišnje uvrštavanje u najprestižniji vodič najboljih svjetskih maslinovih ulja “FLOS OLEI” te zlatnom medaljom na Festivalu maslinovih ulja u Zabrebu. Naziv našeg maslinovog ulja je “Sopela” koje je dobilo naziv po tipično istarskom glazbalu tipa oboe koje se izrađuje iz drva, a najvrjednije su i najljepše zvuče one izrađene iz drva masline.

OPG Prodan Mladen

Ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Istarska bjelica i leccino. Njihov maslinik se nalazi na sjeveru Istre – Svi Sveti, Buzet, sjeverna Istra koji ima 900 stabala maslina sorte istarska bjelica i leccino.

BEAKOVICH

OPG Beaković Mauricio bavi se proizvodnjom, prodajom i degustacijom maslinovog ulja. Naš OPG nalazi se u istarskoj županiji, točnije na sjeverozapadnom dijelu poluotoka blizu Poreča. OPG broji 1300 stabala maslina od kojih proizvodimo ekstra djevičansko maslinovo ulje pod brendom Beakovich koje čini seriju od pet proizvoda: Mixtum, Istarska bjelica, Buža, Leccino i Frantoio.

OPG DOMINKOVIć – FIROVI

OPG Dominiković – Firovi nam donosi domaće suhomesnate proizvode kojii su napravljeni po tradicionalnoj recepturi od svinja iz vlastitog uzgoja. Meso je kvalitetno, zdravo i ukusno te provjereno.

PG PRIKA

2008. godine u mjestu Čista Velika svoju priču o maslinama započinje Miro Šunjerga, vlasnik Prika d.o.o. s posađenih 750 maslina. Maslinik koji se nalazi u mjestu Čista Velika ( naselje u sastavu Grada Vodica, u Šibensko-kninskoj županiji) od 10,8 ha uz puno uloženog truda i ljubavi danas broji 2000 maslina. Šetnjom kroz potpuno uređeni maslinik možete pronaći neke od sljedećih dobro poznatih sorti: oblica, leccino, pendolino, drobnica, istarska bjelica, krvavica, cipressino i druge. Raznolikošću sorti dobivamo visokokvalitetno višesortno maslinovo ulje. Za zaštitu se ne koriste sredstva štetna za okoliš, , te je time i još mnogim drugim čimbenicima osigurana eko proizvodnja. Pravodobnom berbom i preradom nastaje naše vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje.

ANDERMATT BIOINPUT

Izlagati će uzorke boca i kataloge. Njihova djelatnost je trgovina ekoloških sredstava za poljoprivrednu proizvodnju. Od 1988. godine Andermatt grupacija za cilj si je postavila zamjenu kemijskih pesticida dobrim biološkim alternativama, poput mikrobnih proizvoda, prirodnih tvari, korisnih insekata i zamki.

GARDOŠ

OPG Gadoš već dugi niz godina bavi se proizvodnjom povrća. Uz povrće uzgajaju i 1000 maslina od kojih proizvode dvije vrste ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Povrće, maslinovo ulje i začinsko bilje sljubljuju se u začinskim uljima dobivenih isključivo maceracijom dehidriranih biljaka uzgojenih na vlastitom gospodarstvu. Od začinskih ulja i ponudi su: začinsko ulje s ružmarinom i češnjakom, te začinsko ulje sa ljutim feferonom. Na festivalu će prezentirati svoja ekstra djevičanska maslinova ulja, aromatizirana maslinova ulja, te prerađevine od rajčicevlastitom gospodarstvu. Od začinskih ulja i ponudi su: začinsko ulje s ružmarinom i češnjakom, te začinsko ulje sa ljutim feferonom. Na festivalu će prezentirati svoja ekstra djevičanska maslinova ulja, aromatizirana maslinova ulja, te prerađevine od rajčice.

OLIVE ISLAND UGLJAN Općina Preko​

Otok Ugljan jedan je od najslikovitijih otoka u zadarskom arhipelagu, leži preko puta Zadra od kojega ga dijeli samo nekoliko NM široki Zadarski kanal. Taj uvijek zeleni otok, čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama, generacijama je vezan uz more, pomorstvo i ribarstvo, a više od 2000 godina tradicije obrade maslina ostavilo je na tisuće stabala maslina od kojih se dobiva ulje iznimne kvalitete i arome. Duž istočne strane otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta, od kojih su najpoznatija Preko, Kukljica, Kali i Ugljan. Druga strana otoka uglavnom je strma i nenastanjena. Zbog pripadajućih uvala, otoka i bogatoga podmorja pravi je izazov za ronioce i sportske ribolovce. Valovita visoravan koja ispunjava unutrašnjost išarana je desecima kilometara pješačkih i biciklističkih staza, a sa svojim bojama, mirisima i panoramom ostavlja svakom prolazniku nezaboravnu sliku. Većina stanovnika otoka, uglavnom se bavi obradom maslina, ribolovom i naravno turizmom. Blaga mediteranska klima, azurno more, kamene i pješčane plaže, deseci otoka i otočića u blizini te uspomena na prošla vremena čine plodni otok Ugljan sve više poželjnim za zaljubljenike u more i otoke.

ČERVAR ekstra djevičansko maslinovo ulje​

ČERVAR ekstra djevičanska maslinova ulja čine brend koji svoju tržišnu nišu pozicionira u Novigradu- biseru istarskog turizma. Upravo u takvom okruženju i na ovomterenu svoje maslinarske dosege ostvaruje obitelj Červar. Baštineći tradiciju svojih predaka koji su se ozbiljnim maslinarstvom na ovom terenu bavili još od 1952. Godine, danas ovaj posao razvijaju sukladno suvremenim standardima maslinarstva. Ulja obitelji Červar – San Servolo, Bianchera, Coratina i Žižolera su u širokoj lepezi kvalitetnih istarskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja, prepoznata kao zdrava i postojana ulja dokazane kvalitete.

OPG MATULIĆ

U ovom malom obiteljskom obrtu s Pašmana naći ćete ulja, začine i ocat. Uz hranu tu je i prirodna kozmetika od maslinovog ulja, smilja, lavande i ruže.
Dobitnici su prestižnih nagrada “‘Superior Taste Award’ u Briselu u Belgiji 2018, ‘International Taste Award’ u Italiji, ‘Top 50 Award’ u Italiji, ‘Judges award’ u Italiji 2020., te Britanski “Great Taste Award” 2021. za aceto balsamico od smokve “Pašman libre”.

BEE OMOT

Radimo omote od pčelinjeg voska i druge ekološke proizvode poput krema za kuhinjske daske i kožne torbe, štapiće za potpalu te omote u kombinaciji s pamučnim vrećicama za sendviče. Koristimo isključivo prirodne materijale i svi proizvodi su ručni rad.

OPG MARJAN PIROVIĆ​

OPG Marjan Pirović bavi se proizvodnjom i uzgojem domaćih badema, šipka i maslina i smokve. Nalazimo se u mjestu sv. Filip i Jakov, između Zadra i Biograda, na površini od 3 hektara, posvetili smo se uzgoju zdravog voća i povrća. Bademi su vrlo hranjiva namirnica, bogata kvalitetnim masnoćama, bjelančevinama i mineralima. Badem je zdrava grickalica i za razliku od drugih orašastih proizvoda ima dosta proteina, stoga je odličan i u različitim dijetama. Bademe je lako dodati u razna jela kao što su kolači, torte, kaše, smoothiji, muesli i salate. Može ih se jesti sirove, pržene, od jezgre se može raditi razni namazi, maslac, ulje, mlijeko i bademovo brašno. Od ukupno 1200 stabala na našem OPG-u imamo zasađenih 600 badema i to sorte feragnese , ferraduel i tuono. Osim badema imamo i 400 stabala šipka (nara) i to sorte barski slatki te ciparski slatki ,120 stabala maslina sorti oblica, leccino , pendolino, buža te levantinka , te 40ak stabala smokve.

MASLINAR

Časopis „Maslinar“ je namijenjen maslinarima i uljarima, ljudima koji žive od maslina i za masline. Osnova koncepta ovoga časopisa interesi su maslinara. Časopis je okupio tim najkompetentnijih ljudi s ovoga područja koji su se dokazali kao vodeći autori na području maslinarstva i uljarstva i vodeći kao promotori proizvodnje i potrošnje maslinova ulja.

OPG BAJKIN

Maslinici s 1000 stabala maslina sorti leccino, buža, istarska bjelica, rošinjola, frantoio nalaze se u sjeverozapadnoj Istri, Bajkini općina Vižinada. Ulja ovog maslinara imaju razna značajna priznanja za kvalitetu.

OPG Brčić Vilma – VIAS OLIVETI​

Maslinici s 1700 stabala maslina nalaze se na 4 lokacije: Tar-Vabriga, Nova Vas, Vižinada, te Krasica. OPG Brčić Vilma proizvodi maslinovo ulje raznih sorti kao što su leccinio, buža, pendolino, frantoio, istarska bjelica i miješano ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Ulje s ovog gospodarstva je nagrađivano zlatnim medaljama na Noćnjaku, Festivalu maslina u Zagrebu i Splitu te na Oleum Olivarumu u Krasici.

OPG MATIJAŠIĆ – OL ZUMESCO

Naši maslinici nalaze se na 400 metara nadmorske visine u srcu Istre na brežuljcima oko Zamaska. Naselje je smješteno iznad jezera Butonige 7 km jugoistočno od Motovuna, odakle se puža prekrasan pogled na cijelu središnju Istru.
Ručno brane masline isti dan preradimo u ekstra djevičansko maslinovo ulje OL ZUMESCO. Kao što smo s ljubavlju njegovali masline tako i naše tekuće zlato čuvamo u strogo kontroliranim uvjetima.
Ponosni smo na naše ulje OL ZUMESCO koje je dobitnik brojnih nagrada na natjecanjima maslinara.

MASLINA

Časopis Maslina – Slobodne Dalmacije je stručno-popularna tiskovina u segmentu maslinarstva i uljarstva, pokrenuta 2005. godine i dostupna diljem cijele regije (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Slovenija). List je namijenjen maslinarima i uljarima, ljubiteljima maslinova ulja i mediteranskog načina prehrane. Popularan je i koristan malim i srednjim poduzetnicima i gospodarstvenicima u sektoru zaštite bilja, proizvodnje i prodaje strojeva i alata za preradu maslina, proizvodnju ulja i proizvoda na bazi masline i maslinova ulja (prehrana, kozmetika itd.).List je namijenjen maslinarima i uljarima, ljubiteljima maslinova ulja i mediteranskog načina prehrane.

RASADNIK DARKO

Sve je započelo još davne 1981. godine kada se Darko Trojanović, rođeni Dubrovčanin, okušao u proizvodnji svojih prvih mandarina u Rovinju. Nedaleko zaljeva Kuvi podiže tako Rasadnik Darko s vizijom proizvodnje vlastitih sadnica agruma, autohtonih sorti maslina i ukrasnog bilja. Ljubav prema bilju, prenio je i na sina Gordana, dipl. ing. agronomije, koji proširuje djelatnost na područje dizajniranja vrtova, podizanja i održavanja nasada i vrtova, te postavljanja inovativnih sustava navodnjavanja.

KopriVITA

KopriVITA je društveno poduzeće koje proizvodi prehrambene proizvode s dodatkom koprive te zapošljava osobe s invaliditetom i ostale pripadnike marginaliziranih društvenih skupina.
Našu KopriVITA tjesteninu radimo ručno, od domaćih sastojaka, baš kao što se to radilo nekada. Tjestenina je bez aditiva, boja i konzervansa, s visokim udjelom koprive, koju beremo vlastitim rukama u okolici Koprivnice gdje raste bez pesticida i umjetnih gnojiva.
U ponudi imamo tjesteninu s jajima: široke rezance, krpice za juhu, rezance za juhu i mlince te tjesteninu BEZ JAJA valoviti rezanci i pužići. Sva naša tjestenina je s dodatkom KOPRIVE. Također, radimo i slatke limun kolačiće s dodatkom koprive prigodnog naziva slatki zelenjaki.
U ponudi imamo i nove prhke kekse u obliku lista koprive, slatki listići s dodatkom koprive i slani listići s bučinim sjemenkama i paprom, s dodatkom koprive.

OPG KRIŽANAC IVICA

Obitelj Križanac bavi se maslinarstvom već dugi niz godina, a naše maslinovo ulje plod je dugogodišnje obiteljske tradicije i ljubavi prema maslinama. Naša Ekstra djevičanska maslinova ulja proizvodi su maslinika smještenih na jedinstvenom lokalitetu Vodnjana i Peroja.
U našoj ponudi možete naći visokovrijedna i hranjiva ulja kojima ćete podići ukus svojih jela i učiniti dobro svojem tijelu i umu. Za ljubitelje pikantnih ulja nudimo višesortno ekstra djevičansko ulje DIJA, izuzetne kakvoće i božanskog okus, a dobiva se iz autohtonih istarskih sorti maslina: buža, leccino, istarska bjelica, karbonaca i pendolino, te monosortno ulje MARA dobiveno iz autohtone sorte istarske buže. Ulje MARA je cijenjeno ekstra djevičansko maslinovo ulje i spada u kategoriju intenzivno voćnih maslinovih ulja srednje jakosti. Naša ulja čuvaju se u adekvatnim i kontroliranim uvjetima ime ulja zadržavaju svoj aromatični okus i miris.

OPG Toni Guberac

OPG Toni Guberac proizvodi med i proizvode od meda, a smješteno je u mjestu Tomica, nekoliko kilometara sjeverno od Slavonskog Broda. Pčelarstvo je tradicija u obitelji preko 100 godina, a danas ga vode otac Petar i sin Toni Guberac. Pčelare s oko 200 selećih LR košnica, a na obiteljskom gospodarstvu se nalazi i točionica meda registrirana pri Ministarstvu poljoprivrede.

HONGOLDONIA d.o.o.

Hongoldonia d.o.o. osnovana je 1989.g., sa distributivno-logističkim centrom u Zagrebu i Osijeku. Generalni je uvoznik i distributer japanske marke Honda Motor Co. Ltd. za područje Hrvatske i zemalja bivše Jugoslavije. Na tržište plasira kosilice, agregate, motore, motokultivatore, sisaljke za vodu, čistače snijega i druge uređaje visoke kvalitete. Službeni je zastupnik za Oleo Mac brand motornih pila. U prodajnom programu nalaze se i vrhunski uređaji za održavanje travnjaka marke Gianni Ferrari, sječkalice Negri, Truxor amfibije, a od ove godine nude i uređaje marki AGT, Mosa i Lisam.

KUĆA ISTARSKOG MASLINOVOG ULJA

Kuća istarskog maslinovog ulja otvara novi svijet maslinarstva – učimo što su to kvalitetna maslinova ulja, zašto su važna za zdravlje, što su to polifenoli, a ujedno dajemo i zanimljivu priču o kulturi i povijesti maslinarstva. U sklopu trgovine nudimo najpoznatije istarske brendove ulja, nagrađene na mnogim svjetskim natjecanjima te druge lokalne proizvode.

OPG GROSS

Maslinar i farmaceut, Srećko Gross, maslinarstvom se bavi s ciljem pronalaženja i kreiranjem novih proizvoda od cijele biljke masline. Razvio je masline u prahu kao začin, sok od ekstrakta lista masline, putar od maslinovog ulja, kao i niz kozmetičkih proizvoda koristeći EVOO, koščice masline, ekstrakt lista masline. Gin od masline i odležan (bariqiran) u drvu masline jedan je od zadnjih inovativnih proizvoda g. Grossa.

MARI TRGOVINA

Mari trgovina izlagati će svoje organsko gnojivo za masline, lozu, voće i povrće.

VINPO

Vinpo (vl. Antun Poljanić) distributer je opreme (Arvipo, Agrotehnic, Yamastik, Tampakakis, Elaiotexni) za rezidbu maslina, tresače, drobilice granja, dampere; kišobrani za branje maslina za Hrvatsku.

OPG Nikola Bijelić

OPG Nikola Bijelić proizvodi med, pelud, propolis i matičnu mliječ, a tvorac je i jedinstvenog proizvoda Bi Api Imunosan – moćne mješavine meda i matične mliječi, uz dodatak svježeg propolisa i peludi. Taj vrijedan proizvod namijenjen je obnovi cjelokupnog organizma koji povećava otpornost organizma na bolesti.

VIRIDISFARM

Viridisfarm-AS d.o.o. je jedini svjetski proizvođač dodataka stočnoj hrani i pojačivača folijarnog rasta koji primjenjuje tehnologiju vibro aktivacije minerala. Naši proizvodi namijenjeni su proorganskom uzgoju biljaka i životinja. Proorganski rast je korak naprijed u organskom rastu, dajući konvencionalnim organskim tvarima nova svojstva. Jedinstvenost proizvoda pridonosi povećanju produktivnosti proizvodnje, i što je još važnije- rezultatima s novim svojstvima proizvoda što našim kupcima omogućuje stvaranje potpuno novih brendova! Poseban interes za naše proizvode trebali bi imati poljoprivrednici koji prelaze s konvencionalne na ekološku obradu zemljišta. Korištenjem Viridisfarm proizvoda period prilagodbe može se skratiti i do 3 puta! 

MESSIS

Na festivalu će predstaviti svoju opremu za berbu maslina – električni tresači i škare za rezidbu. Široka djelatnost tvrtke obuhvaća veleprodaju i distribuciju strojeva i opreme za poljoprivredu (ratarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo, stočarstvo), opreme za komunalna poduzeća, rezervnih dijelova i alata, servis i preventivno održavanje strojeva i opreme, kao i poduku korisnika (kupaca) o što boljem i kvalitetnijem rukovanju i održavanju poljoprivredne mehanizacije i komunalne opreme.

OPG VEDRAN PEZELJ

Mi smo OPG koji se bavi proizvodnjom tekućih ekoloških gnojiva i zaštita Čudomix na biljnoj bazi od raznih biljaka iz našeg podneblja. Također se bavimo i proizvodim humusa kalifornijskih glista u čistoj proizvodnji korismo više vrsta stajnjaka, ostatke zelene mase, te ostatke biljka od proizvodnje Čudomixa.